skip to main |
skip to sidebar
CIORBA DE PERISOARE
INGREDIENTE: carne de porc cu os700 gr. carne tocata1 ceapa pentru ciorba2 cepe pentru perisoare1 morcov1 radacina de patrunjel1/2 radacina de telina (mai mica)1 cescuta de orezcimbrubors ( am avut Maggi)sarepiperpatrunjelleustean2 ouaPREPARARE:Carnea cu os se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare indepartand spuma de cate ori este nevoie. Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga ceapa tocata marunt iar radacina de patrunjel, telina si morcovul date pe razatoarea mare. Carnea de perisoare se mai trece odata prin masina de tocat impreuna cu cele 2 cepe si se pune intr-un vas in care se adauga patrunjelul tocat marunt, sare, piper, cimbru si orez dupa preferinta. Se amesteca bine. Compozitia de perisoare de ce se framanta mai mult de aceea se leaga mai bine. Se formeaza perisoarele de marimea unei nuci si se pun la fiert in ciorba impreuna cu orezul bine spalat. Cand perisoarele sunt gata se adauga borsul sau zeama de varza, se lasa sa dea 2-3 clocote si se stinge focul. Se adauga leusteanul tocat marunt si ouale batute bine. POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu